LIOFILIZATORIAI


Apie liofilizatorius


Tai yra įrenginiai, kurie leidžia išdžiovinti produktus šaltyje, vakuume žemoje temperatūroje (iki -80 °C). Procesas prasideda produkto užšaldymu, slėgio mažinimu ir ledo pašalinimo sublimacijos būdu.

Džiovinimas šaltyje (angl. freeze drying ), taip pat žinomas, kaip liofilizacija.

Šis procesas leidžia išsaugoti ypatingai aukštą maisto produktų kokybę, spalvą formą. Išsaugoma 97-99% maistinės vertės.

Liofilizacija naudojama tiek farmacinių, tiek maistinių žaliavų džiovinimui. Proceso metu pašalinama apie 99% procentai vandens, užtikrinant ilgą produktų saugojimo laiką.

Apie liofilizavimo procesą:

  • Produktai užšaldomi;
  • Patalpinami į liofilizatoriaus kamerą, kurioje sukuriamas vakuumas;
  • Silpnai šildant lentynas, ledas neatitirpsta iki vandens, o iškart pereina į garus;
  • Pasibaigus ciklui, produktai paruošti vartojimui!

Liofilizatorių tipai